Blog

Az új trend az alkoholmentes alkohol?

Az emberek régebben azt mondogatták, hogy ha nem iszol alkoholt, akkor “nem iszol egyáltalán”. Ez korábban azt jelentette, hogy akik lemondtak a különböző alkoholtartalmú italok fogyasztásáról, azoknak édes, szénsavas vagy gyümölcsös italok, esetleg gyümölcslevek korlátozott választékával kellett beérniük.

Sexy AF

Az egyik ok, amiért úgy gondoljuk, hogy az alkoholmentes italtrendek népszerűsége az italszakma egyik legérdekesebb és legnagyobb perspektíváját jelenti, a bonyolultabb, nagyobb kihívást jelentő megoldások iránti igény. Egy alkoholfogyasztásra épülő országban, ahol a sör, bor, vodka és a gin a legnépszerűbb ital, meglepő, hogy az alkoholmentes italok az egyik leggyorsabban növekvő italkategória.

Három fő tényezőt találunk, amelyek mind az alkoholmentes italok előállításának és fogyasztásának növekedését ösztönzik: az egészséges életmódra való törekvés, az alkohollal kapcsolatos attitűdök megváltozása, valamint változatosság és a kíváncsiság. Sokan úgy vélik, hogy ez az egészségesebb életmód és az alkoholfogyasztás mérséklése a járvány következménye. Scott Burton, a Vintage Ltd. marketingigazgatója szerint az emberek minden eddiginél egészségtudatosabbak, és most nagyobb gondot fordítanak az elfogyasztott alkoholos italok mennyiségének korlátozására, valószínűleg azután, hogy túlzásba vitték azt az elzárás alatt.

Tízből három 18 és 34 év közötti fogyasztó nem választ alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú bort, mert fogyókúrázik, míg mások nem akarnak inni és vezetni a kutatások szerint (bölcsen). Egy másik ok, amiért úgy gondoljuk, hogy az alkoholmentes italok népszerűsége virágzik, az a kultúra változása az ivással kapcsolatban.

Magyarország legendás ivós hírnévnek örvend. Bár nem állunk a világ alkoholfogyasztási bajnokságának élén, szomjas nemzet vagyunk. Az alkohol társadalmilag elfogadható, könnyen beszerezhető és olcsó. A közvélemény azonban megváltozni látszik. “Hatalmas hullám lesz” – mondja Alistair Whiteley, az alkoholmentes, kifinomult alternatíva szakértője. Úgy véli, hogy az alkoholmentes italoknak „fej-fej mellett” kell versenyezniük az előkelő italgyártó cégek kínálatával. Ezután újra kell reprodukálniuk a régóta fennálló ivási rutint anélkül, hogy jelen lenne annak az erős társadalmi kenőanyagnak a jelenléte, amelyre oly sokan hajlamosak támaszkodni.

Harmadszor, megnőtt az alkoholmentes italok iránti kereslet az új, kifinomult megjelenés és érzés miatt. Egy évtizeddel ezelőtt, amikor alkoholmentesen akartál menni szórakozni, csak gyümölcslevet vagy üdítőt, úgymond gyerekitalokat lehetett kapni. Most azonban drámai fordulatot vettek az asztalok, már csak a címkét olvasva alig lehet megkülönböztetni az alkoholos és az alkoholmentes sört. Az alkoholmentes italok új esztétikája nagymértékben növelte az italok népszerűségét, és sokan ki akarták próbálni ezt az alternatívát.

A megjelenés mellett számos alkoholmentes bor és ital utánozza kedvenc borának vagy koktéljának eredeti ízét, így most már lényegében teljes biztonságban, alkoholmámor nélkül élvezheti mindenki a kedvenc italát.

Végül, de nem utolsó sorban, az alkoholmentes alternatíva 100%-ban biztonságos a gyermekek körében. Soha nem kell azon stresszelned, hogy a gyerekek szeme láttára kiveszed a borodat, vagy ha véletlenül isznak egy kis kortyot! Minden alkoholmentes, ami azt is jelenti, hogy a nap folyamán bármikor élvezhető a választott ital, még akkor is, ha csupán reggel 10 óra van és még számtalan teendő előtt állunk. Ez az alkoholmentes italok szépsége, és részben ez az oka annak, hogy az elmúlt években olyan nagy figyelmet kaptak.

Ha fogalmad sincs, hol kezdd el a keresést, vagy szeretnéd megtalálni a piacon legjobb alkoholmentes italokat és márkákat, akkor látogass el a www.spirithub.eu oldalra és böngészd át a SEXY AF lenyűgöző kínálatát.

Sexy AF

A különleges italok rum, whisky, gin, triple sec, aperol és amaro likör ízekben is elérhetőek. A színes ízválasztéknak köszönhetően biztos hamar rátalálsz a kedvencedre és a SpiritHub online italkereskedés jóvoltából a fenti előnyökkel élvezheted az italok által kínált különleges élményt. A SEXY AF kínálatával az ország szakmailag egyik legmagasabban jegyzett múzsa bárjában és a SpiritHub által támogatott eseményeken is találkozhatsz. Figyeld a Social Media oldalainkat, hogy naprakész legyél a rendezvényeket illetően!