Blog

Black Friday – Minden, amit tudnod kell a vásárlási őrületről

A “Black Friday” az Amerikai Egyesült Államokban az 1960-as évektől használt kifejezés. A hálaadás ünnepét minden évben november negyedik csütörtökén ünneplik és az ezt követő napra esik. Érdekesség, hogy Magyarországon csak 2013-tól terjedt el a kereskedelemben, évről-évre egyre nagyobb kedvezményekkel és egyre több kereskedelmi résztvevővel.

Hivatalosan nem munkaszüneti nap az USA-ban, de az azt megelőző hálaadás és az évek során kialakult kedvezmény őrület miatt sok amerikai szabadságot vesz ki erre a napra, hogy azt vásárlással tölthessék.
Sokan hallottunk már városi legendákat arról, hogy milyen konfliktusokba és veszekedésekbe keveredtek vásárlók egy-egy utolsó darabos leárazott termék megszerzéséért. 2008-ban New York-ban egy bolti alkalmazottat taposott agyon a tömeg, ugyanitt egy kismama is kórházba került. De már bolti lövöldözésre is volt precedens vásárlás körül kialakult vita során.
Az elmúlt években a webshopok és online boltok térnyerésével a vásárlások nagy része az online térre korlátozódik, ahol szerencsére nem kell ilyen atrocitásokra számítani, békés és nyugodt körülmények között zajlik a kedvezményes vásárlás.

A “Black Friday” kifejezés egyik jelentése arra utal, hogy ezen a napon kezd el az éves nyereség mérlege pirosból feketébe, azaz nyereségesbe átfordulni. A másik értelmezés még a 60-as évekből eredeztethető, amikor is a hálaadás után hazautazók és az átutazó vásárlók miatt hatalmas forgalmi dugók és fennakadások kezdtek el kialakulni. Az ebben az időszakban túlterhelt rendőrök és más közszolgálatot ellátók kezdték el használni a fekete péntek kifejezést erre a napra.

A tengerentúlról átvett Black Friday sok furcsaságot és különleges esetet eredményez, de egy biztos, igazán egyedi lehetőség a vásárlók számára, hisz az áhított termékeket ebben az időszakban soha nem látott kedvezménnyel szerezhetik be.

A SpiritHub 3 igazi „nagyágyút”, a vásárlói által legtöbbet rendelt italait fűzte rá az eseményre, lehetőséget kínálva a minőségi és különleges italok rajongóinak arra, hogy olyan italokat kóstolhassanak meg rendkívül alacsony áron, amire eddig még nem volt lehetőségük.

A francia Provence hangulatát hordozó QVT gin, a kazah gyökerekkel rendelkező, selymes és méltóságteljes Snow Queen vodka és a las vegasi PR%F Awards kóstolóeseményen 8 arany- és 4 ezüstérmet nyerő SEXY AF alkoholmentes párlatok nemcsak utánozhatatlan ízeket, de egyedi stílust is magukban hordoznak, melyek az évvégi ünnepek igazi fénypontjai lehetnek.


A www.spirithub.eu oldalon a Black Friday akció az eredeti hagyományok ellenére egészen vasárnap éjfélig tart, elkerülve a pénteki őrült kapkodást és lehetőséget biztosítva arra, hogy a hétvégén, nyugodt körülmények között választhasd ki a hozzád leginkább közelálló tételeket.

Sale
QVT Dry Gin 43,7%
Bezár

#QVT Dry Gin 0.7L 43,7%

11,500 Ft
Listaár: 14.100.-Ft, Akciós ár: 11.500.- Ft
Sale
Bezár

#Vodka Snow Queen (0.05 / 0,7L l 40%)

1,790 Ft10,500 Ft
Szupersima, többszörös díjnyertes vodka, kazah gyökerekkel Listaár: 13.500.-Ft, Akciós ár: 10.500.- Ft
Sale
Bezár

Sexy AF – Amar-Oh

4,360 Ft8,720 Ft
Amar-Oh - amaro likör ízű alkoholmentes ital és koktél kiegészítő
Sale
Bezár

Sexy AF – Apertease

4,360 Ft8,720 Ft
Apertease - aperol ízű alkoholmentes ital és koktélkiegészítő
Sale
Bezár

Sexy AF – Fiski Whiski

4,360 Ft8,720 Ft
Fiski Whiski - whisky ízű alkoholmentes ital és koktél kiegészítő
Sale
Bezár

Sexy AF – New Spiced Yum

4,360 Ft8,720 Ft
New Spiced Yum - rum ízű alkoholmentes ital és koktél kiegészítő
Sale
Bezár

Sexy AF – Triple Sexy

4,360 Ft8,720 Ft
Triple Sexy - triple sc ízű alkoholmentes ital és koktél kiegészítő
Sale
Bezár

Sexy AF – Viirgiin

4,360 Ft8,720 Ft
Viirgiin - gin ízű alkoholmentes ital és koktél kiegészítő