Blog

Hogyan lehetsz profi barmixer?

A modern bár trendek, a mixológia és a koktélkészítés művészete egyre nagyobb teret hódít magának világszerte. A régebben megszokott, unalomig ismételt Cuba libre, Pina colada, Tequila sunrise és Bloody mary korszak szép lassan a múlt homályába vész. Az innovatív, szakmailag kiemelkedő helyeken a koktélokat már a fine dining ételekhez hasonlíthatjuk. Az ízek és az illatok harmóniáján túl már a textúrák és az alapanyagok is erős fókuszt kapnak, így hangulathoz, alkalomhoz, sőt az épp fogyasztott ételekhez is passzíthatunk tökéletesen illeszkedő italokat.

De mit tehetünk akkor, ha az exkluzív bárok világán kívül, az otthonunkban, vagy privát eseményeinken szeretnénk átélni a minőségi és izgalmas koktélok varázsát? Kellő szakmai tudás és felkészültség nélkül nem tehetünk mást, mint kétes eredetű Youtube videók különböző tanácsait követve, vért és verejtéket nem kímélve próbálkozni, de azért lássuk be, nem erre vágyunk.

Ha a szenvedélyünket magas minőségen szeretnénk megélni, érdemes profi bártenderektől eltanulni az alapokat, amire könnyen és örömmel építkezhetünk a jövőben. A Magyarországon piacvezető bármixer és barista iskola, a Best-Mixer Kft. ehhez nyújt kézzelfogható segítséget, hisz immár az ország 13 megyeszékhelyén tartanak fent oktatási központokat, amikhez könnyen és gyorsan csatlakozhatunk, legyünk teljesen kezdők, vagy akár haladó szinten a koktélok világában.

A neves szaktekintélyekkel, ismert bartender oktatókkal dolgozó iskola rövid idő alatt ruház fel minket a mixológia alapjaival, legújabb trendjeivel és egyedi technikáival. Egy tanfolyam elvégzése után az otthoni mixerkedés a kezdeti lelkesedésből igazi művészetig fokozódhat, amivel nemcsak magunkat szórakoztathatjuk, de a családunkat, barátainkat is elkápráztathatjuk.

A 2022-es év elején, a SpiritHub és a Best-Mixer Kft. stratégiai partnerséget kötött, hogy a legmagasabb szintű szakmai oktatáshoz, egyedi, különleges és kiemelt minőségű ital márkák társulhassanak. A London Essence tonikok, szodák és gyömbér italok már-már elengedhetetlenek egy igazán kifinomult koktélhoz, míg a SpiritHub által kizárólagosan forgalmazott ital márkák, mint a francia QVT gin és vodka, a kazah gyökerű, de szintén francia SnowQueen vodka, vagy a Sexy AF alkoholmentes spiritek kiválóan illeszkednek egy lélegzetelállító ital receptjéhez.

A brandek egyesülésével egyértelműen meghatározott cél az oktatás élményének jelentős növelése, ami folyamatos meglepetésekkel, egyedi italcsomagokkal, a SpiritHub márkanagyköveteinek vendégelőadásaival és igazi prémium italválasztékkal valósul meg az idei évtől.
A szakmai együttműködés részeként nagyon izgalmas programokkal, nyereményjátékokkal is készülünk, így érdemes követni az oldalainkat és ajánlani az a közvetlen baráti társaságunknak is.

Ha szeretnéd feldobni a mindennapjaidat és kedvet kaptál a képzéshez a www.bestmixer.hu oldalán tanulmányozhatod a jelenleg futó kurzusokat, míg a www.spirithub.eu oldalán a tanfolyamok italkínálatából szemezgethetsz és rendelhetsz házhoz, csupán 1-2 napos szállítási határidővel.

Koktél művészetre és képzésre fel, hisz ahogy sok minden más, a kifinomult italkultúra is az ókori Rómából ered, így fogadjuk meg a bölcs Marcus Tullius Cicero, ókori író és filozófus szavait: „Tanulj mindaddig, míg kedved lesz; kedved pedig mindaddig legyen, míg előmeneteleddel meg nem lehetsz elégedve.”