Blog

London Essence – a minőségi alkoholfogyasztás elengedhetetlen hozzávalója

London Essence – a minőségi alkoholfogyasztás elengedhetetlen hozzávalója

Interjú Ounal Bailey-val, a The London Essence Company társalapítójával

Ounal BaileyLondon Essence Company 2016 végén végén robbant be a piacra, a Classic Tonic, Grapefruit & Rosemary Tonic és a Bitter Orange & Elderflower Tonic termékek nem kis feladatra vállalkoztak, mint izgalmas és szédítő keringőket táncolni a piac prémium gin választékával, hogy méltó és színes kiegészítői lehessenek a minőségre és stílusra épülő italozásoknak.

Olvassátok el a beszélgetést Ounal Bailey társalapítóval, aki betekintést nyújt a brand filozófiájába és a termékek jellegzetességeibe

Gratulálok a termékek ilyen széles választékához és egyedi megjelenéséhez. A design különleges inspirációra enged következtetni.

Köszönöm, örülök, hogy tetszik a stílus! Inspirációnk a The London Essence Company számára arról szólt, hogy örökségünk esszenciáját kortárs gondolkodásmóddal házasítsuk. Tehát, bár a megjelenési koncepciónk az 1920-as éveket idézi, receptjeink nagyon is a modern trendek szülöttei, és napjaink legnépszerűbb mixereivel közös fejlesztések eredményei.

Honnan jött a „ London Essence”  név és ötlet, és hogyan találkozott vele? 

Feltártuk a néhai The London Essence Company történetét, miközben elmélyültünk a Britvic (Brit alkoholmentes italokat gyártó vállalat) archívumában. Az eredeti cég székhelye Peckham volt, és híresek voltak arról, hogy a legfinomabb alapanyagokból készített esszenciákat hoztak Londonba a világ minden tájáról. Ezeket az eszenciákat különféle iparágaknak szállították, a cukrászoktól az alkohol főzőkig. A szakértelmük ihlette esszenciákkal most arra törekszünk, hogy alkalmazzuk azokat a desztillált italok készítéséhez.

Öt évig dolgozott a Britvicnél , mielőtt több innovációs és kutatási-fejlesztési munkát végzett – milyen volt a piac a pályája elején?

Amikor a fejlesztést vezettem, sokféle márka és ital kategóriát elemeztem, és olyan termékeket hoztam létre, mint pl. a díjnyertes Robinsons Squash’d . Ezalatt az idő alatt a mixerek piaca fejlődni kezdett, egy olyan piacról, ahol az emberek látszólag meg voltak elégedve a nagy márkák ajánlataival, egy olyanra, ahol elkezdték keresni a magasabb minőségű, többet nyújtó termékeket, amelyekkel új ízeket, párosításokat kezdhettek kikísérletezni.

Nyilvánvalóan azóta is sokat fejlődött a piac, különösen a kézműves tonicipar igyekezett megfelelni a körülöttük fellendülő világ igényeinek. Milyen szempontokat tartott fontosnak a fejlesztésnél?

Végső soron szerintem az a legfontosabb, hogy olyan italokat készítsünk, amelyek valóban a lehető legjobb élményt nyújtják mind a bartenderek, mind pedig a fogyasztók számára. Erre törekedve, a Nick Strangeway -vel végzett munkánk során felfedeztük, hogy lehetőség nyílt valami valóban különleges termékpaletta létrehozására.

Az a tény, hogy egész kínálatunk finoman könnyű és alacsony cukortartalmú, azt jelenti, hogy nagyobb teret biztosíthatunk a prémium szeszes italok ízének. A kortárs ízek kínálata, a desztillált esszenciáinkkal kombinálva, szintén valódi ízvilágot biztosít, és lehetővé teszi számunkra, hogy a különféle gin brandek hízelegjenek a London Essence termékeinek.

Úgy érzi, hogy a bárokban az alkoholmentes kínálat még mindig mérföldekkel elmarad attól, ami az igazi elvárás lehetne annak ellenére, hogy az elmúlt években csökkent az emberek alkoholfogyasztásának a mértéke?

Egyértelműen. Változást tapasztalunk az emberek szokásaiban, hisz sokan az alkoholfogyasztás mérséklését választják. Látom, hogy az emberek jobb minőségű italok vásárlása felé mozognak, így inkább a minőséget preferálják a mennyiség helyett. Úgy gondolom, hogy a bárok kezdik felismerni, hogy a különlegesebb kínálat biztosításával jobban megfoghatják a vendégeket, ami hosszú távon nyerő stratégia.

Úgy gondolja, hogy a London Essence az alkoholfogyasztás visszaszorulásával akár mint önálló termék is vonzó lehet a fogyasztók számára?

Szerencsére egyre több lehetőséget kínál a piac azok számára, akik úgy döntenek, hogy nem isznak alkoholt.

Annak ellenére, hogy a termékeinket úgy fejlesztettük ki, hogy tökéletes alkotópárjai legyenek bizonyos alkoholféléknek, nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a London Essence termékek önálló fogyasztására is hatalmas kereslet alakult ki. Különösen a grapefruit és rozmaring tonic, valamint a bitter orange és a elderflower  tonic lett a kedvence sok, a szakmában dolgozó barátunknak.

Az alkohol kiegészítők mellett létrehoztuk az első önálló, alkoholmentes italunkat, a Thomas & Evans No. 1-et is. Ez egy komplex és réteges alkoholmentes aperitif, amely botanikai keverékeken és zöld gyümölcsös jegyeken alapszik. A célunk az alkoholt nem fogyasztók számára létrehozott tökéletes élmény megalkotása volt.

A termékek kiugróan alacsony cukormennyiséggel rendelkeznek. Ez az Ön számára, vagy fejlesztési szempontból volt fontosabb?

Mindkettő igaz. Sok prémium termékben magas a cukortartalom, és ennek eredményeként elfedik az összetett szeszes italok ízét. Célunk az volt, hogy biztosítsuk a prémium szesz ízének harsány kiemelését és ehhez kulcsfontosságú volt a cukortartalom csökkentése. A választék ennek eredményeként meleg fogadtatást kapott, a fogyasztok számos visszajelzést küldtek, mennyivel jobban ízlik számukra a London Essence termékekkel kevert italuk. A háttérben persze az is szerepet játszik, hogy a cukorfogyasztás kezd kiszorulni a prémium fogyasztók életéből. Az egészséges életmódra törekvés egy trend, amit a London Essence is támogat.

A London Essence italok egyedül is különleges ízélményt biztosítanak. Ginnel keverve őket milyen társításokat javasolna?

Például a Classic London Tonic borókapárlata fenyő jegyeket hoz létre citrusokkal, amelyek kiegészítik a klasszikus London Dry gineket, mint például a Beefeater , a Tanqueray vagy a Sipsmith .

Grapefruit és Rozmaring Tonicunk egyensúlyban tartja a gyümölcsös jegyeket a rozmaring lágyszárú peremével, és kiegészíti a citrusosabb gineket, mint például a Gin Mare-t vagy a Tanqueray 10-et.

A bitter orange és elderflower tonic ötvözi a finom és virágos jegyeket és különösen jól működik a borókadomináns nehéz ginekkel, köztük a Hepple-lel vagy a ShortCross Gin-nel.

Nem szeretnék megfeledkezni az ánizspárlatban gazdag gyömbéres sörünkről sem, ami egyediségével, könnyedségével extravagáns ízhatást eredményez minden egyes kortynál.