Blog

Mit érdemes innunk a húsvéti ünnepek során?

Húsvéti italajánló

A húsvét nemcsak a kereszténység legnagyobb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavaszi időszak köszöntésének az ünnepe is. Ez az oka annak, hogy a halál és feltámadás nem túl vidám témája mellett a húsvétot a sok szín, jókedv és a vicces hagyományok jellemzik.

A vallási hagyományok mellett húsvét napjain összejön a család, nagyobb baráti társaságok verődnek össze, hogy minél változatosabb terülj-terülj asztalkám mellett tölthessenek el együtt értékes és minőségi időt, aminek elengedhetetlen része az iszogatás és a remek hangulat.

Magyarországon a locsolkodás meghatározó része az ünnepi forgatagnak. A házról-házra járás és a rövid látogatások során a legtöbbször a pálinka került az asztalra és a locsolkodó férfiak gyomrába. A látogatás remek alkalom a házigazdáknak, hogy eldicsekedjenek saját, vagy beszerzett pálinkáikkal, ami mindig hálás és népszerű téma az erősebb nem körében. Tökéletes választás az alkalomhoz a szeszraktar.hu Magamnak főztem pálinka kínálata, ami a legismertebb pálinkafőzők, igazi, hazai hagyományokra épülő prémium terméke, különleges ízekben.

A hazánkra nagy hatást gyakorló közép-kelet-európai hagyományokat kutatva sok helyen a vodka is megjelenik az ünnepi asztalon. Sokan azért választják, mert a húsvéthoz illeszkedő változatos és színes kísérőitalokkal fogyasztható, akár long drink-ként, akár, mint remek koktél alap. Persze a bevállalósabbak az igazi orosz szokások szerint tisztán kísérik vele a húsvéti sonkát és a többi finomságot. Ha így járunk el, válasszunk minőségi, egyedi karakterrel rendelkező vodkát, ami önmagában fogyasztva is különleges élményt garantál. A szeszraktár férfiaknak a gluténmentes Viking Fjord norvég prémium vodkát javasolja, ami tökéletes alapanyag koktélokhoz, long drinkekhez, de önállóan fogyasztva is egyedi élményt biztosít. A gyengébbik nem számára a lágy és selymes Snow Queen vodka biztosíthatja a tökéletes ünnepi kikapcsolódást.

A világ számos pontján a színes koktélok határozzák meg az ünnepet. Ha színes tojást készítünk, legyen az italunk is színes és vidám. Jelenjenek meg benne a tavasz meghatározó színei, ami az ünnepi asztal mellett a kedvünket is színes ruhába öltözteti. A szeszraktár.hu egyedi koktélokat állított össze, ami tökéletesen illeszkedik az ünnep szellemiségéhez.

A húsvéti locsolkodás során is örök dilemma az iszik vagy vezet kérdése, hisz nagyobb távolságok esetén az autó sajnos elhagyhatatlan kelléke az ünnepnek. A felelősségteljes gondolkodás nem jelenti az élmények kerülését, hisz a Lyres alkoholmentes koktélok a minőségi alkoholok ízélményét garantálják úgy, hogy egy pillanatra sem kell aggódnunk a jogsink elvesztése miatt.

A Szeszraktár a hagyományokra építve akciós italcsomagokat állított össze, hogy az idei húsvéti ünnepek igazán különleges hangulatban és őszinte, mély és feledhetetlen családi és baráti beszélgetésekkel telhessenek el.

Kattintsatok és böngésszetek az egyedi, ajándékoktól hemzsegő ajánlataink között!

www.szeszraktar.hu