Blog

5 ok, amiért a gin-tonic a legegészségesebb alkoholos ital

5 ok, amiért a gin-tonic a legegészségesebb alkoholos ital

Az egészséges életmód napjaink egyik legmeghatározóbb fogalma a mindennapokban. Az alkoholt sokan az egészség ellenségének tartják, pedig nem is tudják, hogy milyen pozitív élettani hatásai lehetnek. 

2021 határozottan a gin-tonic éve, vizsgáljuk meg az okokat, amiért ezt az üdítő és mámorító italt a legegészségesebb alkoholos italnak tartják:

  • Megakadályozza a puffadást

A borókabogyók vizelethajtó hatása megkönnyíti a víz emésztését és átengedését a szervezeten, így rövid távon is gátolja a puffadás érzetet. A borókabogyók ráadásul olyan fontos elemeket is tartalmaznak, amelyek csökkentik a gyulladást és a gázképződést.

  • Gin a tökéletes bőrért

A borókabogyók tele vannak antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a ráncok számát és elősegítik a bőr egészséges megjelenését. 

  • A gin segít a cukorbetegség elleni harcban

A gin-t a tudósok sok esetben ajánlják cukorbetegeknek. Sok alkohol hipoglikémiát vált ki a szervezetünkben, ami a vércukor hiánya és nagyon veszélyes hatásai lehetnek a betegséggel küzdők számára. A Nottingham Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy egy pohár gin-tonic után a legmagasabb a vércukorszint, ezáltal jelentősen csökken a hipoglikémia kockázata.

  • Erősebb csontokat épít

Csontjaink sokat profitálnak a gin fogyasztásunkból, hisz az összetevői erősítik a csont szerkezetét és állóképességét. Sokan hisznek abban, hogy ez az ízületi gyulladás egyik legjobb természetes gyógymódja.

  • A gin segíthet a fogyásban

Mindannyian tudjuk, hogy az alkohol a súlygyarapodás egyik fő oka. A gin az egyik legkevesebb fűtőértékkel rendelkező alkoholos ital, amelyet elfogyaszthatunk. Egy pohár gin kb. 110 kalóriát tartalmaz, míg egy korsó sör több, mint 180-at, egy pohár vörösbor pedig 160 kalóriát. Ha egy estén keresztül több italt fogyasztunk, ez akár 800 extra kalória megspórolását is jelentheti, ráadásul a gin élvezeti értéke is az elsők között szerepel.

A http://www.blackdoctor.org/ tanulmánya alapján.