Blog

Az 5 leggyakoribb ok, amiért alkoholos italokat választunk

Élmények a múltból

Elgondolkodtál már valaha azon, miért is iszol alkoholt és ha iszol, egyáltalán szükséged van-e a hatására? Szociális okai vannak, vagy az élmény hajszolása a cél? Mi összegyűjtöttük Neked az 5 leggyakoribb okot, amiért általában az italokhoz nyúlunk.

1. Élmények a múltból
Az alkohollal kapcsolatos múltbéli tapasztalatok befolyásolják a szokásinkat. Ha felelevenítünk pár alkoholhoz fűződő régi pozitív emléket, az kellő motivációt biztosíthat arra, hogy újra alkoholt fogyasszunk. A negatív tapasztalatok pont az ellenkező hatást érik el.
2. Stressz és negatív érzések
Ha épp az életünk egy kiemelten stresszes időszakát éljük, akkor szívesebben nyúlunk az alkoholhoz, hisz az enyhíti a negatív érzéseket. Az alkoholhoz akkor is előszeretettel nyúlunk, ha szomorúak vagyunk, magányosnak érezzük magunkat és szeretnénk kizárni a negatív érzéseket egy kis időre. Ez persze kétélű fegyver, hisz az ivással sokszor csak felnagyítjuk az érzést és fokozódik bennünk a hatása.
3. Szociális normák
A szociális normák viselkedési elvárások egy adott társaságon belül. Sok társasági eseményen az alkoholfogyasztás és a közös italozás alapvető elvárás, a ceremónia szerves része, így nehéz kimaradni belőle.
4.Környezet
A környezetünkben számos impulzussal találkozunk, ami alkoholfogyasztásra késztet. Lehet az egy filmjelenet, vagy akár csak egy hatásos reklám a kedvenc magazinunkban. Ha egy megkapó, stílusos italozós jelenetet látunk egy rajongott sztártól, nagy mértékben befolyásol minket, hogy mi is így tegyünk.
5. Befolyásolás
A befolyásolás (csoportnyomás) az egyik legjellemzőbb ok arra, hogy miért fogyasztunk alkoholt társaságban. A félelem a kirekesztéstől, a csoportból való kizárástól erős nyomást helyez ránk, hogy mi is részt vegyünk a közös aktivitásokban. Ez a hatás leginkább a tinédzserekre jellemző, akik emiatt sokszor jóval többet isznak, mint ami valójában jól esne nekik.

Az alkohol ünnepi jellege, az ízek, a társaság összekovácsoló hatása és az élmények tagadhatatlanul vonzóak, de ha valójában az alkohol mámorító hatására nincs szükségünk, hogy lehetünk mégis részesei a közös élményeknek és hogyan élvezhetjük negatív hatások, bűntudat nélkül a varázslatos ízeket?

Élmények a múltból

A SpiritHub fő üzenete a felelősségteljes élménygyűjtés. Igyunk mértékkel, minőségi termékeket stílusosan, akár bűntudat nélkül és ami a legfontosabb: Az élményeket gyűjtsük a fejfájós másnapok helyett.

A SexyAF Spirits egyedi italválasztékával azoknak kínál tökéletes alternatívát, akik nem az alkohol hatására vágynak, fontos számukra a mobilitás, ha épp autóval közlekednek, figyelnek a kalóriákra, de az ízekről, az élményekről és a társaságról nem hajlandóak lemondani.

A koktélkedvelők számára nem marad hiányérzet a választékban, hisz a SEXY AF italok kaphatóak Amaro likőr, Aperol Spritz, Whisky, Rum, Triple Sec és Gin ízesítésben is, egytől egyig alacsony kalóriatartamúak, vegán alapanyagból készülnek, cukor- és glutén mentesek és persze őrjítően finomak.

Az élmény most elérhetőbb, mint valaha, hisz a 0,375 literes palackok egységesen 15%, míg a 0,75 literesek 20% kedvezménnyel vásárolhatóak meg a készlet erejéig.

Sexy AF

Akár bűntudat nélkül szeretnéd az eredeti ízélményt, akár a környezetedben vannak olyanok, akik nem fogyaszthatnak vagy tudatosan nem fogyasztanak alkoholt, vagy csak a legmenőbb rendezvénnyel akarod elkápráztatni vendégeidet, a SexyAF választéka tökéletes lesz.
www.spirithub.eu link az alkoholmentes alkoholokhoz.