Blog

Sir Edmond Gin – Az én történetem

Sir Edmond Gin

A flamingók rejtélyes és kíváncsi teremtmények. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy én is egy vagyok közülük, de Te nevezz csak Sir Edmondnak, az első vaníliás gin megalkotójának.

Sir Edmond Gin

Réunion szigetéről, a világ vanília fővárosából érkezett vándormadár lévén kézenfekvőnek tűnt számomra egy olyan gin megalkotása, amely a világtörténelem egyik legértékesebb ízére, az általam leginkább elbűvölőnek tartott vaníliára építkezik. Az ihletet abból merítettem, ahogy a világ legjobb haute cuisine séfjei igazi varázslatot hajtanak végre a konyhaművészetben használt fűszerekkel, ezért én is így akartam megalkotni ezt az igazán jellegzetes forradalmi gint.

A legfinomabb összetevőket gyűjtöttem össze, kizárólag azzal a céllal válogattam őket, hogy támogassák a vaníliát, amely a kissé lázadó ízvilág szokatlan karakterét adja. A gin egy precíz lepárlási folyamat során jön létre, amely során borókát, angyalgyökeret, gyömbért, kardamomot és fahéjat is felhasználok. A párlatot néhány hétig átitatom Bourbon vaníliával, ami a Sir Edmond Gin igazi „game changer” vagyis “ízváltó” ízhatását eredményezi.
A hat különleges növényi összetevő kombinációja nemcsak a koktélok szerelmeseinek, de a bartendereknek is páratlan élményt nyújt, amely az élvezetek mellett igazi inspirációt is jelent. A vanília eltompítja a boróka természetes keserűségét, így a bármixerséget művészi szinten művelők számára igazi kihívás a ginben rejlő új lehetőségek feltárása.

Finom, letisztult termékpalettánk egy vakkóstolón lepte meg a Spirits Business Awards 2017-es zsűríjét és Sir Edmondot végül mesteréremmel tüntették ki. Utálom bevallani, de olyan büszke vagyok, mint a páva, persze arrogancia nélkül.

Dőlj hátra és hagyd, hogy téged is elvarázsoljon a jellegzetes gin egy varázslatos estén, add át magad az ízlelőbimbóidnak és élvezd ki a semmihez nem hasonlítható ital minden egyes cseppjét!

 

Szeretném, ha Te is részese lennél ennek a lázadó és szokatlan utazásnak, az izgalmas kalandnak, ami még messze nem ért véget!
Készen állsz a repülésre a flamingóval?

Ha igen, akkor irány a www.spirithub.eu, ahol most egyedi bevezető áron lehet a tiéd a fenséges, Sir Edmond gin!

Facebook | Instagram