Blog

Viva la Mexico – avagy milyen az igazán jó tequila

Az első tequila a XVI. század elején készült, amikor a hódító spanyolok, miután kifogytak az óvilágból magukkal hozott tömény italokból, úgy találták, hogy az indián hagyományok magas cukortartalmú agavéja lesz a legalkalmasabb alapanyag a szeszgyártáshoz. Az ebből készült ital, melyet ma már csak tequilaként ismerünk, gyorsan népszerű lett, és a hírneve egyre fényesebben ragyog.

De vajon őseink gondolták volna, hogy amit akkor feltaláltak mára már akkorra népszerűségnek örvendhet, hogy egy külön ünnepnapot is kap? A Nemzetközi Tequila nap az Egyesült Államokban és Mexikóban a 2010-es évek elejétől hagyományos ünnep, minden év július 24-én.

Ha már tequila nap, azt is nagyon fontos tudnunk hogyan kell helyesen, stílusosan elfogyasztanunk a különleges italt.
Igen gyakori tévhit a só, tequila, citrom kombináció, ugyanis a valóságban a tequilát a mexikóiak úgy isszák, mint mi a pálinkát. Tisztán, mindenféle kísérő, rituálé nélkül. Ha igazán jó minőségű italt iszunk, akkor selymes, lágy, édeskés ízélményben lesz részünk a már említett kiegészítők nélkül is.

Komos Tequila

A kristálytiszta és tökéletesen lágy Komos Tequila lenyűgöző kifejezése annak, hogy milyen is lehet egy igazi, mexikói tequila, mely számtalan kultúrát egyesít, valamint egyedi és szokatlan gyártási technikákat hordoz magában. Egy évig francia tölgyfahordóban érlelik, majd egy speciális szénoszlopon csepegtetik át a tökéletes ízhatásért.

Ha még ez sem lenne elég, mindegyik palack kézzel készített, üvegezett porcelán egy mexikói Anfora állambeli kézműves termelőtől, amely 1920 óta a kulináris történelem része.

A Komosnál a palackokat kézzel mártják reaktív mázba, amely a sütőben történő kiégetéskor megváltozik, vagyis a benne rejlő tökéletes ízélmény mellett minden palack egy igazi egyedi műalkotás!

Ha egy egyedi tequila koktél receptre vágysz, az alábbi receptet ne hagyd ki:

  • 7,5 ml Agave syrup
  • 40 ml Komos Reposado Rosa tequila
  • London Essence Pink Grapefruit soda felöntés
  • 1 szelet grapefruit, vagy egy levél balzsalikom díszítésnek
Komos Tequila

Fedezd fel Te is a Tequilák királynőjét és rendeld meg a Komos tequilat a www.spirithub.eu webshopból!

További receptekért, érdekességekért olvassátok el a többi blogbejegyzésünket is!