Blog

Száraz január, avagy kibírjuk-e februárig alkohol nélkül?

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2013-ban, Angliában indult útjára az úgynevezett „Dry January” mozgalom, ami arra ösztönöz, hogy az év végi alkoholmámoros időszak után tartsunk egy hónapot, amikor tartózkodunk mindennemű alkoholtól.

Az első meghirdetett kampányhoz csak Angliában 4000 ember csatlakozott, ami 2022-ben már elérte a 130 000-es számot. Időközben több európai és tengerentúli ország is csatlakozott a megmozduláshoz, ami napjainkban már nemzetközi ismertségnek örvend.

A száraz január az egészségünk egyensúlyának megtalálása mellett a lelki megtisztulásról is szól és fontos üzenetet továbbít a függőségekkel küzdő emberek számára is. Természetesen mindenki egyéni döntése, hogy belevág-e a sokszor nehéz lemondásokkal járó böjtbe, de a részvétel nem jelenti automatikusan azt, hogy az év első hónapjában le kell mondanunk a stílusos és finomabbnál finomabb koktélokról.

Napjainkban virágzik az alkoholmentes koktélok piaca, már nincs olyan neves bár, vagy vendéglátóhely, ami nem kínál alkoholmentes variációkat, ami persze nem a népszerű koktélok „virgin” változatát jelentik, hanem egyedi ízekre kevert remekműveket. Az alkoholmentes koktél sikere is az összetevők tökéletes összhangján és az ízek egyedi optimalizálásán múlik és a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem jelentenek kisebb élményfaktort, mint az alkoholtartalmú italok.

Számos szakmai cég, köztük a brit London Essence is, kiemelt hangsúlyt fordított az alkoholmentes koktélok promotálására és olyan recepteket osztott meg a közösségi felületein, amik otthon is elkészíthetőek és ideálisak ahhoz, hogy egy összejövetelen kápráztassuk el a vendégeinket.

 

Ha Te is követed a mozgalmat, de nem szeretnél a megszokott koktél élményekről lemondani, a London Essence hazai kizárólagos forgalmazója, a SpiritHub kínálatából könnyen és gyorsan beszerezheted a London Essence tonikokat, szódákat és gyömbéres italokat, amik nélkül szinte elképzelhetetlen a tökéletes ízhatás.

webshop: www.spirithub.eu

FB: @SpiritHub
Instagram: @the_spirithub
TikTok: the_spirithub