Blog

Viva la tequila, avagy a tequila felemelkedése

Gondolkoztál már azon, hogy honnan eredhet a Tequila?
Az aztékok eleinte az istenek ajándékának tartották, ugyanis több mint 1000 évvel ezelőtt egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, a hőtől a növény belseje felforrósodott, és egy tejszerű, mézes folyadék maradt csupán a helyén, mely hamarosan erjedésnek indult. A spanyol gyarmatosítók desztillálták a végterméket – így született meg a Tequila.

 
Az első igazi tequilák a XVI. században születtek meg, viszont a tömegtermelése Don Pedro Sánchez de Tagle révén az 1500-as évek legvégén kezdődött, így már több, mint 500 éve velünk van ez a folyékony csoda.

A Mexikóban szinte mindenki által kedvelt ital napjainkban az egész világon igazi fénykorát éli és ezt csak fokozza, hogy a csúcsminőségű tequila piacon jelen van George Clooney, Michael Jordan, Justin Timberlake, a rapper Sean “Diddy” Combs, valamint Dwayne “The Rock” Johnson is. Nem véletlen, hogy ezek a sztárok is a tequila mellett tették le voksukat! A tequila sokkal több, mint egy szeszesital. Maga a társaság lelke, nagyon sokoldalú, így férfiasan shotként, nőiesebb verzióban pedig long drink vagy koktél formában népszerű. A hírességek piacnyerésének hatására a prémium minőségű tequilák fogyasztása éves átlagban több, mint 14 százalékkal nőtt.

Tudtad, hogy egy palack tequila elkészítéséhez akár nyolc évnyi idő is szükséges, ám nem ritkán a húsz sem elég?

A SpiritHub is lépést tart a nemzetközi trenddel és hosszas tesztelés és válogatás után a Komos Tequila mellett döntött, mert ez a márka ötvözi a tequilakészítés legmagasabb művészetét a mediterrán borkészítési technikák által ihletett innovációval. Legalább egy évig francia tölgyfa fehérboros hordókban érlelik, majd szénoszlopon csepegtetik át, hogy finomítsák és eltávolítsák a szennyeződéseket, majd borkészítési technikával fejezik be.
A Komos Tequila maga az isteni nedű, de az ikonikus palack kézzel készített üvegesített porcelánból készült, és úgy van kialakítva, hogy még sokkal tovább tartson, mint a benne rejlő ital élvezete.

A Komos tequila megtalálható a SpiritHub exkluzív kínálatában, úgyhogy érdemes egy képzeletbeli utazást tenni Latin-Amerika lebilincselő világába és feltölteni a nyaraló polcait a különleges itallal!

Komos tequila

Nyári koktél javaslat:

Komos Paloma

40ml Komos Reposado rosa tequila
Fél lime leve
7,5ml Agave syrup
London Essence Pink Grapefruit soda felöntés
1 szelet grapefruit dekoráció

A hozzávalók beszerezhetőek a SpiritHub webshopból.